راز سلامتی

بررسی آخرین و جدیدترین اطلاعات پزشکی

راز سلامتی

بررسی آخرین و جدیدترین اطلاعات پزشکی

عمل جراحی شقاق مقعدی یا فیشر، عوارض و مراقبت ها

عمل جراحی فیشر


در صورتی که بیماری با استفاده از روشهای خانگی و دارویی و نیز تزریق بوتاکس بهبود نیابد، عمل جراحی توصیه میشود. در واقع عمل جراحی شقاق برای بیماری در حالت مزمن انجام میشود. در این حالت فشار بسیاری زیادی در عضله ایجاد شده و اسپاسم آن مانع از ترمیم زخم می گردد. بنابراین می بایست از روشهای جراحی برای کمک به ترمیم زخم استفاده نمود. سه روش مختلف برای این جراحی وجود دارد، که در ادامه به بررسی بیشتر آنها می پردازیم:


 اسفنکتروتومی


عمل شقاق به روش  اسفنکتروتومی


یکی از روش های رایج درمان این بیماری است. اسفنکتروتومی در بیمارستان و تحت بیهوشی انجام میشود. برای این منظور قسمتی از عضله اسفنکتر و پوست اطراف مقعد را قطع می کنند. با این کار از طریق کاهش فشار وارده بر عضله، به ترمیم سریعتر زخم کمک می کنند. اسفنکتروتومی در دو روش باز و بسته انجام میشود.


اسفنکتروتومی باز بدون بخیه رها شده تا ترمیم شود. این روش خطر عفونت بیشتری دارد. در حالی که در روش بسته موضع جراحی شده را بخیه می زنند. به این ترتیب احتمال عفونت آن کمتر است.


عارضه اصلی بعد از این نوع جراحی بی اختیاری است. تقریباً از هر 10 نفر، سه نفر ممکن است در کنترل گاز روده و مدفوع دچار مشکل شوند. این مشکلات معمولاً با گذشت زمان بهتر می شوند، اما برای تعداد کمی از افراد می توانند دائمی باشد.


منبع :www.bupa.co.uk


فیشرکتومی


عمل شقاق به روش فیشرکتومی


در صورتی که خطر آسیب رسیدن به عضله مقعدی و یا بی اختیاری مدفوع یا کنترل گاز روده وجود داشته و یا زخم فیشر در موضعی حساس و غیر قابل برش باشد. از روش فیشرکتومی استفاده می کنند. در این روش تنها یک برش بر روی عضله ایجاد می کنند. تا از فشار داخل آن کاسته شده و به ترمیم عضلات کمک شود.


فلپ پیشرفته


فلپ یکی دیگر از روشهای جراحی شقاق است که به ندرت انجام میشود. در این روش قسمتی از پوست سالم در اطراف مقعد به شکاف ایجاد شده یا همان شقاق بخیه زده می شود. این درمان ممکن است به تنهایی انجام شده و یا همراه با اسفنکتروتومی باشد.


عوارض عمل شقاق مقعدی


عوارض جراحی شقاق مقعدی در بیماران مختلف با شدت های متفاوتی بروز می کند. آمار ها نشان داده تقریباً 30% از بیماران پس از جراحی عوارض ناگواری را تجربه می کنند. مهمترین این عوارض عدم کنترل گاز روده و مدفوع است. از سایر عوارض می توانیم به خونریزی، درد شدید و احتمال عفونت اشاره کنیم.


عوارض این جراحی غالباً موقتی هستند. با این حال ممکن است دائمی شوند. همچنین ممکن است آبسه های کوچکی در اطراف مقعد ایجاد شود.


در کنار این عوارض سایر مشکلات مربوط به جراحی مثل بستری در بیمارستان، هزینه های بیشتر و یا دوره نقاهت طولانی موجب شده بیماران تن به انجام این درمان ندهند. از طرفی ریسک نتیجه جراحی و عوارض که بعد از آن برای بیمار ایجاد میشود، موجب شده پزشکان نیز این درمان را توصیه نکنند.


درد بعد از عمل شقاق


احساس درد بعد از عمل جراحی کاملاً طبیعی است و اکثر بیماران آن را تجربه می کنند. برای کنترل درد بعد از عمل شقاق می توانید از انواع مسکن ها استفاده نمایید. یکی دیگر از روشهای کنترل درد که تاثیرات بیشتری نیز دارد. تزریق بوتاکس است. بوتاکس بعد از جراحی با فلج کردن موقت عضله می تواند به کنترل درد و ترمیم زخم کمک نماید.


مراقبت های بعد از عمل


مراقبت های بعد از عمل تاثیر ویژه ای در نتیجه درمان دارند. با مراقبت درست از زخم می توان به ترمیم سریع تر آن کمک و یا از عفونت جلوگیری نمود. چند توصیه ویژه برای بیماران داریم، که در ادامه به آنها می پردازیم:


مراقبت های بعد از عمل شقاق


فیبر بخورید: سعی کنید حداقل 35 گرم فیبر در طول روز مصرف کنید. فیبر می تواند یبوست را رفع کرده و به درمان زخم شقاق کمک کند. برای این منظور لازم است مصرف انواع میوه ها، سبزیجات و حبوبات را در رژیم غذایی خود قرار دهید.


آب بنوشید: نوشیدن آب می تواند یبوست را درمان کند. برای این منظور حداقل 8 لیوان آب در طول روز بنوشید.


حمام سیتز: استفاده از حمام سیتز یا حمام نشیمن می تواند تاثیر مثبتی در ترمیم سریعتر زخم و جلوگیری از عفونت آنها داشته باشد. برای این منظور یک لگن یا وان حمام را از آب گرم پر کرده و در آن بنشینید.


داروها بدون نسخه: مصرف داروهای آنتی بیوتیک و مسکن می تواند در جلوگیری از عفونت و کاهش درد موثر باشد. بهتر است قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت نمایید.


تعویض پانسمان: اگر پانسمانی در موضع جراحی وجود دارد، نسبت به بهداشت آن دقت داشته و آن را مرتباً تعویض نمایید.


محافظت از زخم : برای جلوگیری از آسیب زخم می توانید از بالش های نرم دوناتی شکل کمک بگیرید و بهداشت این موضع را رعایت نمایید.


کمپرس یخ : استفاده از کمپرس های سرد می تواند در کاهش درد موثر باشد.


همچنین لازم است موارد مثل


پرهیز از رابطه جنسی


ورزش


استفاده از لباسهای مناسب (با الیاف طبیعی و گشاد)


را مد نظر قرار دهید.


هزینه عمل جراحی شقاق


هزینه این عمل بسته به عوامل مختلفی تعیین میشود. این هزینه بسته به نوع عمل جراحی، مرکز درمانی که جراحی در آن انجام میشود و دستمزدی که جراح دریافت می کند، متفاوت است. بنابراین امکان اینکه دقیقا بگوییم هزینه درمان فیشر با لیزر چقدر است، وجود ندارد.


البته معمولاً هزینه این جراحی و یا حداقل بخشی از آن توسط بیمه ها طرف قرار داد پرداخت میشود. آنچه مسلم است این است که هزینه ی عمل جراحی در بیمارستان چند برابر هزینه ی لیزر خواهد بود.

https://zenwriting.net/mina45/ml-jrhy-shqq-mq-dy-y-fyshr-wrd-w-mrqbt-h

بهترین پماد برای شقاق مقعدی و داروی زخم فیشر

بیماری مقعدی شقاق یا فیشر، به ایجاد زخم یا ترک عمیق در دیواره کانال مقعدی گفته میشود. این زخم با برش مخاط و پوست شروع شده و ممکن است، عمق آن به عضله مقعد نیز برسد. علت این بیماری وارد شدن فشار بیش از اندازه به مقعد در اثر عواملی مانند یبوست، زایمان و … است.

شقاق می تواند باعث درد، سوزش، خارش، خونریزی یا خون در مدفوع و … گردد. استفاده از پماد برای درمان شقاق یکی از روشهای موثر در تسکین درد است، اما معمولاً تاثیری در نتیجه ی قطعی درمان ندارد. این پماد ها درمانی موقتی برای شقاق هستند و بیشتر در تسکین علائم نقش دارد نه درمان آن. روش درمان شقاق با لیزر روش قطعی است که تنها با یکبار انجام آن می توان برای همیشه این بیماری را فراموش کرد.

پماد لیدوکائین حتما می پرسید چه پمادی برای کاهش درد شقاق وجود دارد؟ پماد لیدوکائین داروی بی حس کننده است و می تواند در کمتر از 20 دقیقه درد بیماری را برطرف کند. اما نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.

یکی از مهمترین علائم این عارضه درد شدیدی آن است. البته لیدوکائین سایر علائم بیماری از جمله سوزش و خارش را نیز تسکین میدهد. بهتر است قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید. همچنین از مصرف طولانی مدت آن پرهیز کنید چرا که امکان بروز عوارض جانبی پس از مصرف آن وجود دارد. پماد تتراسایکلین برای درمان شقاق تتراسایکلین برای جلوگیری یا درمان عفونت اطراف زخم مصرف میشود. با مصرف این دارو می تواند قرمزی، التهاب و سوزش فیشر را کنترل کرد. داکسی سایکلین، مینوسایکلین، اکسی تتراسایکلین نمونه هایی از پماد تتراسایکلین هستند. مصرف این دارو برای درمان شقاق در بارداری ممنوع است.

این دارو را می توانید یک الی دو بار در روز استعمال نمود. سردرد، سرگیجه، تب و لیزر ممکن است پس از مصرف این دارو ایجاد شود.

رکتول رکتول برای درمان شقاق خواص ضد التهابی رکتول در برطرف کردن درد، سوزش و خارش حاصل از شقاق موثر است. بهترین زمان برای مصرف این پماد بعد از اجابت مزاج است. ولی در هر حال توصیه میشود قبل از مصرف رکتول با پزشک خود مشورت نموده و دارو را طبق دستور پزشک مصرف نمایید.

رکتول عوارض جانبی چندانی ندارد اما مصرف آن با داروهایی که خواص لیدوکائینی دارند، مضر است. پماد نیتروگلیسیرین برای درمان شقاق پماد نیتروگلیسیرین (گیلسیرین تری نیترات) می تواند در رفع سریع علائم بیماری شما موثر باشد. با مصرف این دارو در بدن NO و یا نیتریک اکسید ترشح میشود. عملکرد نیتروگلیسیرین شامل کاهش سریع درد از طریق افزایش گردش خون در بدن است.

دوره مصرف این دارو 6 الی 8 هفته بوده و مصرف آن نیز باید به 3 نهایتاً 4 بار در روز محدود شود. سردرد شایع ترین عارضه ای که پس از مصرف این دارو ایجاد میشود. بهتر است قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

ام جی داروی ام جی خواص آنتی باکتریالی داشته و می تواند التهاب و عفونت را برطرف کند. این دارو از ترکیبات گیاهی تولید شده از این روی عوارض جانبی به همراه ندارد. ام جی در اشکال دارویی پماد و محلول در دسترس است. این دارو را می توان حداکثر برای 2 هفته مصرف نمود. همچنین مصرف آن هر 12 ساعت یکبار مجاز است.

اگر با مصرف این داروی درمان شقاق مقعدی دچار واکنشهای حساسیتی شدید، بهتر است مصرف آن را قطع کرده و با پزشک خود مشورت نمایید.

https://zenwriting.net/mina45/qrgqa02f4n